Počas Old Firm derby v pohotovosti tisícky policajtov

22.04.2011 Celý región

Foto: Ilustračné foto SITA/APGLASGOW 22. apríla (WEBNOVINY) - Škótska polícia sa rozhodla posilniť policajné jednotky počas nedeľňajšieho futbalového Old Firm derby medzi glasgowskými rivalmi Rangers a Celticom. "Zeleno-bieli" majú aktuálne na "jazdcov" jednobodové manko, ale zároveň aj jeden zápas k dobru a ak by v nedeľu uspeli v Ibrox Parku, výrazne by sa priblížili k majstrovskému titulu. Aj tento faktor zohľadňuje škótska polícia a predpokladá, že počas zápasu sa vyskytnú výtržnosti. Polícia varuje, že alkohol a teplé počasie môžu spraviť z tohto derby "dokonalú búrku".

"Fanúšikovia budú opití, a to ich bude povzbudzovať do vyvolávania bitiek. Neviníme za tieto nepríjemnosti Celtic alebo Rangers. Viníme za to ľudí, ktorí použijú nôž, päste alebo akúkoľvek inú zbraň," povedal pre Scottish Sun policajný šéf Stephen House, ktorý povolal do akcie 1000 policajtov navyše oproti tradičnému množstvu. Násilností sa dajú predpokladať aj preto, že trénerovi Celticu Neilovi Lennonovi bola počas tohto týždňa adresovaná listová zásielka obsahujúca výbušninu. Príslušné orgány však stihli zasiahnuť skôr, ako mohla spôsobiť nešťastie.

"Takéto správanie je úplne za hranicami logicky, toto, žiaľ, už nemá nič spoločné s futbalom," posťažoval sa Lennonov náprotivok pôsobiaci na lavičke Rangers Walter Smith. Ten nemôže v nedeľu využiť služby zraneného slovenského reprezentačného krídelníka Vladimíra Weissa ml., ktorý je v Ibrox Parku na ročnom hosťovaní z anglického Manchestru City.
 

Vyberte región